Elisabets, 8-10 08001-Barcelona Tel.:934127120

TELÈFONS D'ATENCIÓ ESPECIAL

Infància respon
116111
Violència de gènere
016

 

estacio

TALLERS D'APRENENTATGE

Amb l’objectiu de motivar l’alumnat potenciant les intel·ligències múltiples per fer front a situacions diverses i actuar-hi de forma eficaç, s’ha organitzat a la franja de divendres de 12:35 a 14:35 una distribució de la totalitat de l’alumnat d’ESO segons les seves capacitats i preferències. S’ofereixen vuit tallers, de grups heterogenis formats per alumnes dels quatre curs. Els tallers, que seran quadrimestrals, són els següents: A escena!, Educació vial i cívica, Danses i ritmes, Fet a mà, Experimenta i descobreix, Ens mengem el món, Saber estar, Experimenta i descobreix i Atreveix-te a pensar.

 

A ESCENA!

A partir de la pràctica de diferents tècniques intentarem perdre la vergonya a parlar en públic i posarem en escena algun muntatge teatral.  

 

EDUCACIÓ VIAL I CÍVICA

Estudi de les senyals de tràfic. Observació de les senyals en els carrers.. Atropellaments a la via pública. Les bicicletes. Ús dels patinets. Elaboració de vídeos per sensibilitzar la importància de seguir les senyals de circulació.

 

DANSES I RITMES

Per mitjà de la música tenir la possibilitat d’expressar sentiments. Es potenciarà tant la creació com la interpretació vocal, instrumental i corporal  

 

FET A MÀ

S’ensenyaran les tècniques bàsiques per fer diferents treballs manuals, utilitzant roba, paper maixé, fusta i goma-eva...

 

EXPERIMENTA I DESCOBREIX

Aquest espai d’aprenentatge tindrà lloc al laboratori. Allà aprendrem les normes bàsiques d’ús i seguretat del material que utilitzarem.

Descobrirem amb diferents experiments com estem envoltats d’organismes microscòpics, analitzarem alguns aliments i refrescos esbrinar si són o no saludables, mesurarem i analitzarem les nostres constants vitals i moltes coses més.

 

ENS MENGEM EL MÓN

Conèixer diferents cultures i tradicions culinàries d'arreu del món. Es prepararan receptes, s'ampliarà vocabulari i practicaran diferents destreses culinàries.

 

SABER ESTAR

Conviure en societat exigeix conèixer uns codis de conducta que en moltes ocasions desconeixem. A la vida ens trobem en situacions que ens fan sentir insegurs per no saber com hem d’actuar. A la franja Saber estar coneixerem els protocols socials, com m’he de vestir per cada ocasió social, com fer servir els coberts en un restaurant, com adreçar-se a un desconegut, quina conversa tenir en un ascensor, com contestar una trucada telefònica...

 

ATREVEIX-TE A PENSAR!

Alguna vegada t’has parat a pensar sobre el missatge d’una pel·lícula? O alguna cançó t’ha fet sentir diferents emocions? Fins i tot algun quadre o fotografia t’ha deixat commogut? A partir de l’anàlisi de fragments literaris, pel·lícules, obres d’art, cançons... treballarem el pensament i les emocions. Entre tots reflexionarem, compartirem diferents punts de vista i debatrem sobre diferents valors.