TELÈFONS D'ATENCIÓ ESPECIAL

Infància respon
116111
Violència de gènere
016

Elisabets, 8-10 08001-Barcelona Tel.:934127120

 

estacio

Benvolgudes Famílies,
Davant la crisi sanitària actual i els moments difícils que ens està reportant, l'Escola vol transmetre-us un missatge de recolzament. Sempre hem vetllat per atendre les vostres necessitats i continuarem donant-vos el nostre suport en aquests moments.
Us recordem que els nostres correus oficials (secretaria@escola-laboure.cat | direccio@escola-laboure.cat) estan en actiu permanentment per tal de buscar solucions o donar informació a les vostres possibles angoixes.
Molts ànims i una forta abraçada per tota la família,
Equip directiu del centre

bcn escoles sostenibles
Logo xarxa de competencies basiques
logo escoles tandem
obras social la caixa
logo fundacio escola vicenciana
unesco
escola cristiana

TALLERS D'APRENENTATGE

Amb l’objectiu de motivar l’alumnat potenciant les intel·ligències múltiples per fer front a situacions diverses i actuar-hi de forma eficaç, s’ha organitzat a la franja de divendres de 12:35 a 14:35 una distribució de la totalitat de l’alumnat d’ESO segons les seves capacitats i preferències. S’ofereixen vuit tallers, de grups heterogenis formats per alumnes dels quatre curs. Els tallers, que seran quadrimestrals, són els següents: A escena!, Educació vial i cívica, Danses i ritmes, Fet a mà, Experimenta i descobreix, Ens mengem el món, Saber estar, Experimenta i descobreix i Atreveix-te a pensar.

 

A ESCENA!

A partir de la pràctica de diferents tècniques intentarem perdre la vergonya a parlar en públic i posarem en escena algun muntatge teatral.  

 

EDUCACIÓ VIAL I CÍVICA

Estudi de les senyals de tràfic. Observació de les senyals en els carrers.. Atropellaments a la via pública. Les bicicletes. Ús dels patinets. Elaboració de vídeos per sensibilitzar la importància de seguir les senyals de circulació.

 

DANSES I RITMES

Per mitjà de la música tenir la possibilitat d’expressar sentiments. Es potenciarà tant la creació com la interpretació vocal, instrumental i corporal  

 

FET A MÀ

S’ensenyaran les tècniques bàsiques per fer diferents treballs manuals, utilitzant roba, paper maixé, fusta i goma-eva...

 

EXPERIMENTA I DESCOBREIX

Aquest espai d’aprenentatge tindrà lloc al laboratori. Allà aprendrem les normes bàsiques d’ús i seguretat del material que utilitzarem.

Descobrirem amb diferents experiments com estem envoltats d’organismes microscòpics, analitzarem alguns aliments i refrescos esbrinar si són o no saludables, mesurarem i analitzarem les nostres constants vitals i moltes coses més.

 

ENS MENGEM EL MÓN

Conèixer diferents cultures i tradicions culinàries d'arreu del món. Es prepararan receptes, s'ampliarà vocabulari i practicaran diferents destreses culinàries.

 

SABER ESTAR

Conviure en societat exigeix conèixer uns codis de conducta que en moltes ocasions desconeixem. A la vida ens trobem en situacions que ens fan sentir insegurs per no saber com hem d’actuar. A la franja Saber estar coneixerem els protocols socials, com m’he de vestir per cada ocasió social, com fer servir els coberts en un restaurant, com adreçar-se a un desconegut, quina conversa tenir en un ascensor, com contestar una trucada telefònica...

 

ATREVEIX-TE A PENSAR!

Alguna vegada t’has parat a pensar sobre el missatge d’una pel·lícula? O alguna cançó t’ha fet sentir diferents emocions? Fins i tot algun quadre o fotografia t’ha deixat commogut? A partir de l’anàlisi de fragments literaris, pel·lícules, obres d’art, cançons... treballarem el pensament i les emocions. Entre tots reflexionarem, compartirem diferents punts de vista i debatrem sobre diferents valors.