Elisabets, 8-10 08001-Barcelona Tel.:934127120

 

estacio

bcn escoles sostenibles
Logo xarxa de competencies basiques
logo escoles tandem
obras social la caixa
logo fundacio escola vicenciana
unesco
escola cristiana

TALLERS D'APRENENTATGE

Amb l’objectiu de motivar l’alumnat potenciant les intel·ligències múltiples per fer front a situacions diverses i actuar-hi de forma eficaç, s’ha organitzat a la franja de divendres de 12:35 a 14:35 una distribució de la totalitat de l’alumnat d’ESO segons les seves capacitats i preferències. S’han establert nou grups heterogenis diferents d’unes 15 persones com a màxim. Hi haurà alguns dels tallers que seran fixes, com Fem un gegant (APS en col·laboració amb el Taller Sant Jordi, on es construirà el gegant del Taller Sant Jordi. Hi ha alumnes de l’escola i usuaris del Taller); la resta, s’aniran movent, amb tota flexibilitat,  en funció de les necessitats i preferències dels protagonistes, els i les alumnes. La resta dels Espais-Tallers d’aprenentatge del primer trimestre són: Fem festa a l’escola, La Patrulla Verda, Danses i Ritmes, Emocions i habilitats socials, Experimentem i Aprenem, Els Pastorets, Fem un gegant, Fem de periodistes i Crear per Expressar.

Fem festa a l'escola

L'objectiu d'aquest taller consisteix en organitzar activitats i dinàmiques diversesque es posen en pràctica a del menjador amb els més petits. Així doncs, es fomenta la creativitat i, alhora, s'ofereix un servei als nens i nenes de l'escola, que implica la capacitat de treballar en equip i de gestionar un grup. 

IMG 20171110 WA0005

La Patrulla Verda

A través de jocs i manualitats realitzats amb material reciclat, es vol aconseguir que els alumnes siguin conscients de la importància i la necessitat de reciclar i de tenir cura del nostre entorn. Alhora que també fomenta la creativitat a l'hora de dissenyar i elaborar les diferents manualitats.

Danses i ritmes

Espai musical d’aprenentatge on desenvolupem la creativitat i l’expressivitat. L’objectiu és gaudir cantant i ballant expressant les nostres emocions a través del cos. A més, ens familiaritzem en l’ús dels recursos informàtics per l’edició i creació musical.

IMG 2110

 

Emocions i habilitats socials

L'objectiu d'aquest taller és aprendre a identificar i a expressar sobre els diferents sentiments i emocions, treballant així l'autoconeixement de cadascú i també dels altres. D'altra banda, també es vol donar eines als nois i noies per a saber com resoldre pacíficament i assertivament els diferents conflictes de la vida quotidiana. 

IMG 1832

Experimentem i aprenem

L'objectiu d'aquest taller és desenvolupar les habilitats científiques a partir de l'observació i estudi d'objectes de la vida quotiada des d'un altre punt de vista. Es pretén posar en pràctica el treball científic i relacionar-lo directament amb aspectes de la vida quotidiana per tal que els nois i noies valorin la seva importància més enllà de l'àmbit d'investigació.

IMG 2068

Els Pastorets

Espai dedicat al treball de les habilitats comunicatives i interpretatives a través de la representació teatral dels Pastorets. També implica el treball sobre la dimensió artística a l'hora de dissenyar i elaborar l'escenificació corresponent.

IMG 2072

Fem un gegant

Conjuntament amb els usuaris del Centre Sant Jordi els nois i noies dissenyaran i elaboraran un gegant, des del modelatge de l'estructura fins al vestit. L'objectiu no només és treballar les habilitats artístiques, sinó també oferir un servei per a les persones amb discapacitats.

IMG 2080

Fem de periodistes

Espai de llibertat informativa on, des del treball sobre els diferents gèneres periodístics es tractaran els diferents esdeveniments d'actualitat de l'escola. A més a més, la informació es treballarà des de les diferents modalitats comunicatives: llenguatge oral, escrit, audiovisual i radiofònic. 

IMG 2086

Crear per expressar

Espai per a treballar la dimensió artística i la creativitat a través de les diferents tècniques pictòriques: pintura a l'oli, aquarel·la, estergit, linogravat, acrílics i pintura al pastel. 

IMG 2094